Preskocit navigáciu

Stretnutie s jubilantmi Klubu vojenských dôchodcov pri VVzS


Stretnutie s jubilantmi Klubu vojenských dôchodcov pri VVzS

Dňa 17. júla 2009 zorganizovalo vedenie Klubu vojenských dôchodcov pri Veliteľstve vzdušných síl vo Zvolene tradičné podujatie – „Stretnutie s jubilantmi“. Táto akcia, ktorá bola v uplynulých rokoch spojená spravidla so spoločenskou zábavou, bola zorganizovaná v priestoroch strelnice Okresného združenia technických a športových činností v Sekierskej doline vo Zvolene za účasti zástupcu veliteľa Vzdušných síl OS SR, brigádneho generála Ing. Ľubomíra SVOBODU a veliteľa Brigády velenia, riadenia a prieskumu vo Zvolene – plukovníka gšt. Ing. Juraja GRIVNU.
Tak ako tradične, pamätné listy pri príležitostí významných životných jubileí spolu s plaketami odovzdával zástupca velenia Vzdušných síl ozbrojených síl SR spolu s predsedom klubu majorom vo výslužbe Ing. Jánom GOCNÍKOM. Slová poďakovania za prácu v prospech ozbrojených síl všetkým bývalým vojakom z povolania boli umocnené spoločným stretnutím a zaspomínaním si na podmienky služby v armáde v minulosti. Všetci členovia zvolenského klubu vojenských dôchodcov dlhodobo pozitívne vnímajú vysokú úroveň organizovaných aktivít v priestoroch budovy veliteľstva vzdušných síl. Významným pozitívom je permanentný kontakt s informáciami o dianí v súčasných plne profesionálnych ozbrojených silách, pri ktorých sa mnohí nevyhnú porovnaniu so službou spred dvadsiatich a viac rokov. V roku 2010 si klub pripomenie 15. výročie svojho vzniku, pričom v nových moderných priestoroch pôsobí od roku 2000.
Zvolen je mesto, v ktorom vojenské útvary a zariadenia pôsobia mnohé desaťročia. Činnosť KVD sa v súčinnosti s funkcionármi veliteľstva dlhodobo orientuje na starostlivosť o členov klubu, rozvíjanie záujmovej činnosti, organizovanie spoločenských a športových akcií, udržiavanie kontaktov s vojenskými útvarmi a zariadeniami regiónu. Práve uvedená akcia bola jednou z tých, na ktorú všetci, či už jubilanti, členovia klubu, sympatizanti alebo ich rodinní príslušníci vždy radi spomínajú.


Stretnutie s jubilantmi Klubu vojenských dôchodcov pri VVzSStretnutie s jubilantmi Klubu vojenských dôchodcov pri VVzSStretnutie s jubilantmi Klubu vojenských dôchodcov pri VVzSStretnutie s jubilantmi Klubu vojenských dôchodcov pri VVzS

Autor: mjr. Mgr. Zdenko BARANEC , Foto: mjr. Mgr. Zdenko BARANEC - Dátum: 17.07.2009
Čítanosť: 15117
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share