Preskocit navigáciu

Delegácia Vzdušných síl Thajského kráľovstva


Delegácia  Vzdušných síl Thajského kráľovstva

V dňoch 19. – 23. júla 2009 na základe pozvania ministra obrany SR navštívil Slovenskú republiku zástupca veliteľa Vzdušných síl Thajského kráľovstva spolu so svojím sprievodom.
Delegáciu na pôde Zmiešaného krídla Sliač dňa 21. júla 2009 osobne privítal zástupca VeVzS OS SR brigádny generál Ing. Ľubomír Svoboda a veliteľ Zmiešaného krídla Sliač plk. Ing. Jozef Dobrotka. Počas svojej prezentácie zástupca veliteľa VzS oboznámil delegáciu s bohatou históriou letectva SR a zameral sa na reorganizačné zmeny prebiehajúce v OS SR súvisiace s VzS. Ďalej hostí informoval o hlavných úlohách a poslaniach, ktoré VzS plnia, prezentoval komplexnú organizačnú štruktúru VzS a v súčasnosti využívanú leteckú techniku. Na záver prezentácie vyzdvihol spoluprácu v zahraničných misiách, či už v minulom období ako aj plánovanú do budúcna.
Po týchto úvodných slovách brig. gen. Svobodu nasledovala pútavá ukážka výcvikových zariadení Zmiešaného krídla Sliač. Členovia delegácie boli nadchnutý odbornou ukážkou trenažérov L-39 a MiG-29. O ukážku štartovacieho vozíka SPZ-1 sa postarali zástupcovia VOP Trenčín, a.s., prevádzka Banská Bystrica v spolupráci s príslušníkmi práporu podpory Zmiešaného krídla Sliač.
V závere návštevy vyjadril zástupca VzS Thajského kráľovstva Air Marshall Prajin JUNTONG poďakovanie za príjemne strávený čas u Zmiešaného krídla a zaželal jeho príslušníkom veľa úspechov a šťastia v pracovnom živote.


Delegácia  Vzdušných síl Thajského kráľovstvaDelegácia  Vzdušných síl Thajského kráľovstvaDelegácia  Vzdušných síl Thajského kráľovstvaDelegácia  Vzdušných síl Thajského kráľovstvaDelegácia  Vzdušných síl Thajského kráľovstvaDelegácia  Vzdušných síl Thajského kráľovstva

Autor: por. Jana Daňová , Foto: npor. Mário Malatinec - Dátum: 29.07.2009
Čítanosť: 13853
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share