Preskocit navigáciu

Triedne skúšky INŠTRUKTOR a MAJSTER u padákových odborníkov letectva


Triedne skúšky INŠTRUKTOR a MAJSTER u padákových odborníkov letectva

V dňoch 28. a 29. novembra 2017 sa v priestoroch padákovej stanice tk Sliač, takmer po 3 rokoch konali triedne skúšky padákových odborníkov letectva „Inštruktor – Majster“. Tento rok sa pred komisiu postavili dvaja príslušníci vzdušných síl (tk Sliač a vk Prešov), aby preukázali svoje vedomosti a zvýšili si svoju triednosť z „Inštruktora“ na „Majstra“. Skúšky sa organizujú v závislosti od postupnej vycvičenosti jednotlivých „padačkárov“ a pozostávajú z teoretickej a praktickej časti.

V teoretickej časti sa komisia zamerala na oblasť riadenia zoskokov padákom na jednotlivých útvaroch, kde skúšaní boli preverení aj z jednotlivých „nástrah“, ktoré ich nesmú zaskočiť pri riadení zoskokov na jednotlivých krídlach.

V praktickej časti odhaľovali jednotlivé chyby na padákovej technike pred zoskokmi padákom, ktorých neodhalenie by mohlo mať fatálne následky pre skákajúceho parašutistu.

Rotný Peter Filkor z tk Sliač, ako aj čatár Tomáš Marcinek z vk Prešov, úspešne vykonali skúšky na „Padákového odborníka letectva-Majstra“ a rozšírili tak rady „Majstrov“ medzi padákovými odborníkmi letectva.


111

Autor: nrtm. Roman Veselý , Foto: nrtm. Roman Veselý - Dátum: 04.12.2017
Čítanosť: 4791
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share