Preskocit navigáciu

Príslušníci veliteľstva vzdušných síl ani tento rok nezabudli


Príslušníci veliteľstva vzdušných síl ani tento rok nezabudli

Milan Rúfus: Choré deti

Udieraj do nás, koľko chceš. Ich ušetri, sú tvoje.
A zmietajú sa v náporoch, jak na hladinách bóje.

A nepovedia, čo bolí, len trpia tým, že bolí.
A kropia si to kvapkami tej najsvätejšej soli.

Ani v tento predvianočný čas nezabudli príslušníci veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene na tie ratolesti, ktoré nielen v tomto období, ale bohužiaľ aj počas roka musia tráviť časť svojho detstva za bránami Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici.

Skupina profesionálnych vojakov sa dňa 19. decembra 2017 opäť stretla s chorými deťmi a pedagogickým personálom základnej školy, ktorá sídli v tejto nemocnici. A už tradične, vojaci neprišli naprázdno. Na základe dobrovoľnej finančnej zbierky zakúpili darčeky a kreatívne pomôcky, z ktorých si deti s pomocou pani učiteliek vytvárajú rôzne zaujímavé výrobky, a tak aspoň na chvíľu odvedú svoje myšlienky od nemocničného prostredia.

V rámci besedy s vojakmi sa deti živo zaujímali o prácu profesionálneho vojaka, o našu leteckú techniku a techniku PVO a tiež o pôsobenie našich vojakov v misiách a tiež o prácu žien v našich ozbrojených silách.

Obdarované deti sa potešili aj sladkostiam a fotografiám s našou leteckou technikou a technikou PVO.

Týmto dobrovoľným a láskavým činom sme chceli aspoň takto pomôcť zľahčiť rany osudu a vyvolať úsmev na tvárach, poznačených nezaslúženou bolesťou.

Z celého srdca ďakujeme všetkým príslušníkom veliteľstva vzdušných síl, ktorí sa podieľali na dobrovoľnej finančnej zbierke a všetkým deťom prajeme skoré uzdravenie!


11112222

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 20.12.2017
Čítanosť: 4422
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share