Preskocit navigáciu

Zamestnanie letecko – metodickej prípravy výkonných letcov a príslušníkov riadenia letovej prevádzky


Zamestnanie letecko – metodickej prípravy výkonných letcov a príslušníkov riadenia letovej prevádzky

Dňa 10. mája 2018 sa uskutočnilo zamestnanie letecko – metodickej prípravy  s výkonnými letcami veliteľského zboru, s príslušníkmi riadenia letovej prevádzky, s pilotmi pripravovanými na vystúpenie na verejnosti a s pilotmi s kvalifikáciou na vykonávanie špeciálnych letov.

V úvode zamestnania predstavil náčelník Oddelenia leteckého výcviku VVzS, podplukovník Adolf Daubner, podrobný plán účasti prostriedkov VzS na leteckých dňoch v roku 2018. Následne bolo prerokované Nariadenie veliteľa VzS na vykonávanie letových ukážok na verejnosti vo VR 2018, tiež predstavené podmienky pre vykonávanie letových a statických ukážok a ustanovené posádky lietadiel pre ich vykonávanie.

Zhromaždenie pokračovalo vystúpením zástupcu Oddelenia bezpečnosti letov VVzS, v ktorom boli analyzované špecifické podmienky vykonávania letových ukážok a nároky kladené na zainteresované posádky lietadiel. Zástupca Inžiniersko-leteckej služby VVzS oboznámil prítomných o aktuálnom stave schopnosti jednotlivých typov leteckej techniky a o vyhliadkach na najbližšie obdobie do konca roka 2018. Inšpektor bezpečnosti letov vk Prešov prezentoval skúsenosti z vykonávania výcviku na vykonávanie letov na overovanie letovej spôsobilosti vrtuľníkov UH-60, ktorý absolvoval počas jeho výcviku v USA.

Zamestnanie bolo ukončené   predstavením súčasného stavu budovania Letecko – lekárskeho centra v poliklinike MO SR na Sliači a diskusiou k aktuálnym otázkam preletov lietadiel pri rôznych verejných podujatiach, medzinárodných cvičeniach ako i k novelizácii leteckých predpisov a služobných pomôcok.

 


1111

Autor: pplk. Adolf Daubner , Foto: rtn. Miroslava Indrová - Dátum: 11.05.2018
Čítanosť: 5326
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share