Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Detský smiech a radosť na sliačskom letisku


Detský smiech a radosť na sliačskom letisku

Nespočetné množstvo detí z materských a základných škôl zo širokého okolia a tiež detí profesionálnych vojakov zavítalo v piatok 1. júna 2018 na sliačske letisko, aby spolu s príslušníkmi silových zložiek oslávili Medzinárodný deň detí. Tradícia týchto podujatí má už niekoľko rokov svoje pevné miesto v novodobej histórii sliačskej leteckej základne a letiska Sliač a tak aj tento rok podujatie okrem príslušníkov vzdušných síl a Letiska Sliač a.s., ktoré pátrí pod Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja podporili colníci z Colného úradu Banská Bystrica, príslušníci Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica, Mesto Sliač, piloti civilnej leteckej techniky zo slovenských aeroklubov a leteckí modelári.

 Deti, pani učiteľky, učiteľov a rodičov osobne pozdravil a privítal veliteľ Taktického krídla Sliač plukovník gšt. Vladimír Lisý a riaditeľ Letiska Sliač a.s. Roland Schaller v prítomnosti pozvaných hostí za jednotlivé zložky zabezpečujúce tohtoročný deň detí. Medzi pozvanými hosťami nechýbali:    veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Branislav Vavrinec, riaditeľka Colného úradu Banská Bystrica podplukovníčka Andrea Boháčiková, zástupkyňa za Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Banská Bystrica kapitánka Jana Vrbická, prednosta mesta Sliač Jozef Žabka a starosta obce Kováčová Ján Izrael.

Atraktívny program odštartoval výsadkom padákových špecialistov letectva z lietadla L-410 a príchodom maskota podujatia-MACA medzi deti. Na deti čakalo mnoho zaujímavých atrakcií – skákacie atrakcie, prekážková dráha, streľba zo vzduchovky, ukážky leteckých modelárov a rôzne súťaže. Oči k nebu pritiahol neočakávaný vzlet dvojice pohotovostných stíhačov MiG-29. Okrem toho sa verejnosť mohla zoznámiť s vojenskou a civilnou leteckou technikou, pozemnou vojenskou, policajnou a colnou technikou. Nechýbali ukážky ručných zbraní, leteckej výstroje a výzbroje a ukážky práce colníkov a kynológov z Taktického krídla Sliač. O spestrenie podujatia sa so svojím showprogramom postarala aj Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky a Vojenská hudba Banská Bystrica a príslušníci regrutačnej skupiny Banská Bystrica, ktorí zamaskovali malých záujemcov maskovacími farbami. Medzi najočakávanejšiu udalosť podujatia patrila opäť aj tento rok penová show, ktorú pripravili profesionáli vojenskej hasičskej jednotky zo sliačskej leteckej základne.

Na sliačske letisko v piatok zavítalo takmer  tritisíc návštevníkov, ktorí odchádzali  plní dojmov a netradičných zážitkov a čo je nesmierne dôležité – aj s úsmevom na tvári. Sme radi, že sme im mohli ukázať našu prácu a poslanie a tiež motivovať mnohých z nich, aby sa v budúcnosti stali našimi kolegami.


Detský smiech a radosť na sliačskom letiskuDetský smiech a radosť na sliačskom letiskuDetský smiech a radosť na sliačskom letiskuDetský smiech a radosť na sliačskom letiskuDetský smiech a radosť na sliačskom letiskuDetský smiech a radosť na sliačskom letiskuDetský smiech a radosť na sliačskom letiskuDetský smiech a radosť na sliačskom letiskuDetský smiech a radosť na sliačskom letiskuDetský smiech a radosť na sliačskom letiskuDetský smiech a radosť na sliačskom letiskuDetský smiech a radosť na sliačskom letiskuDetský smiech a radosť na sliačskom letiskuDetský smiech a radosť na sliačskom letiskuDetský smiech a radosť na sliačskom letisku

Autor: tk Sliač , Foto: tk Sliač, npor. Ing. Dana Nováková - Dátum: 08.06.2018
Čítanosť: 4207
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share