Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Kynológovia z tk Sliač opäť hájili dobré meno základne


Kynológovia z tk Sliač opäť hájili dobré meno základne
Už štrnásty ročník majstrovstiev vo výkone psovodov a služobných psov Ministerstva obrany Slovenskej republiky sa pod vedením majora Petra Šoltésa konali od 3. do 7. septembra 2018 vo Vlkanovej v časti Hronsek v areáli Vojenskej polície. Súťažilo sa v jedenástich disciplínach ako poslušnosť, vševojsková disciplína, cviky obrany, stopovanie a ďalšie zaujímavé disciplíny .

Počet súťažiacich psovodov a služobných psov v porovnaní s minulým rokom stúpol, čo svedčí o tom, že o majstrovstvá je čím ďalej tým väčší záujem. Celkovo sa do súťaže zapojilo 12 súťažiacich so psami. Vzhľadom k profesionálnemu prístupu usporiadateľov, kynológov a ich štvornohých miláčikov  bol priebeh súťaže na vysokej úrovni.

Prvé miesto získal zamestnanec Michal Dráb so psom Artušom z VÚ 5728 Sklenné. Samozrejme, že tam nechýbali ani psovodi z taktického krídla Sliač kynológovia Boris Hronec so služobným psom Kasperom a Karol Letenay so služobným psom Cent.  Dvojica Boris Hronec a pes Kasper obsadili tretie miesto a Karol Letenay so psom Centom skončili šiesty. No v kategórii družstiev skočili celkovo na stupienku víťazov na druhom mieste, hneď za družstvom vojenskej polície Českej republiky.

Tento ročník bol zaujímavý aj tým, že sa ho zúčastnili aj kynológovia so psami aj zo zahraničia a tak naberalo toto podujatie aj medzinárodný rozmer. Usporiadateľovi ďakujeme za profesionálne zvládnuté podujatie, ktoré sa počas celej doby nieslo na čo najvyššej úrovni. Držíme palce ako jemu, tak aj kynológom a ich verným štvornohým miláčikom, aby im vyšiel aj budúci ročník a každým rokom stúpal aj ich počet.


Kynológovia z tk Sliač opäť hájili dobré meno základneKynológovia z tk Sliač opäť hájili dobré meno základneKynológovia z tk Sliač opäť hájili dobré meno základneKynológovia z tk Sliač opäť hájili dobré meno základneKynológovia z tk Sliač opäť hájili dobré meno základneKynológovia z tk Sliač opäť hájili dobré meno základneKynológovia z tk Sliač opäť hájili dobré meno základneKynológovia z tk Sliač opäť hájili dobré meno základneKynológovia z tk Sliač opäť hájili dobré meno základneKynológovia z tk Sliač opäť hájili dobré meno základneKynológovia z tk Sliač opäť hájili dobré meno základne

Autor: tk Sliač , Foto: tk Sliač - Dátum: 18.09.2018
Čítanosť: 3336
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share