Preskocit navigáciu

Slovenský kontingent má nového veliteľa


Slovenský kontingent má nového veliteľa

Septembrová rotácia UNFICYP ukončila náročný rotačný týždeň. Dni strávené oboznamovaním sa s priestorom operačnej zodpovednosti ako aj prebebaním jednotlivých pozícií ukončil slávnostný ceremoniál odovzdania a prevzatia funkcie veliteľa Sektoru 4 (Slovconu). Tzv. „Transfer of Authority“ sa uskutočnil v utorok 18. septembra v priestoroch kempu gen. M.R. Štefánika na Cypre. Podplukovníka Jaroslava Marka vystriedal vo velení Sektora 4 podplukovník Ján Hudák, ktorému symbolicky odovzdal zástavu OSN vojenský veliteľ vojenskej operácie UNFICYP (Force Commander) generálmajor Mohammad Humayun Kabir.

Slávnostného ceremoniálu sa zúčastnil aj veľvyslanec SR na CYPRE J. E. Ján ŠKODA, príslušníci veliteľstva UNFICYP z Nikózie, ako aj členovia riadiacej skupiny Strategického centra krízového manažmentu Generálneho štábu OS SR, ktorí počas rotačného týždňa zabezpečovali metodickú pomoc pre rotujúcu jednotku. 

Len nedávno sa Slovenská republika stala jediným pôsobiacim štátom v Sektore 4, kedy prebrala doterajšie pozície partnerských krajín – Maďarska, Srbska a Ukrajiny. Nového veliteľa jednoliateho slovenského kontingentu tak čaká neľahká úloha spojená s reštrukturalizáciou Sektora 4 a nadviazania na dosiahnuté výsledky predchádzajúcich rotácií. 


111122

Autor: Sektor 4 - UNFICYP , Foto: Sektor 4 - UNFICYP - Dátum: 19.09.2018
Čítanosť: 5494
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share