Preskocit navigáciu

Slávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v Nitre


Slávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v Nitre

Po absolvovaní náročného výcviku, množstva preverení z odbornej, vševojskovej i jazykovej prípravy a následnom vykonaní záverečného kontrolného cvičenia si v piatok 7. septembra 2018 v priestoroch protilietadlovej raketovej brigády v Nitre hrdo nastúpilo 115 profesionálnych vojakov OS SR vyslaných na plnenie úloh do vojenskej operácie OSN UNFICYP na Cypre.

So želaním šťastného a bezpečného návratu sa s budúcimi príslušníkmi jednotiek UNFICYP rozlúčil náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Daniel Zmeko:

 „Dnes tu stojíte Vy - profesionálni vojaci, ktorí sa stanete vyslancami mieru Slovenskej republiky a reprezentantmi Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Dovoľte mi, aby som Vám vojaci poprial pevné zdravie, rozhodnosť, odvahu a šťastie pri plnení úloh.“ povedal generálporučík Zmeko.

Súčasťou slávnostného nástupu bolo podpísanie protokolov a prepodriadenie jednotky do podriadenosti Strategického centra krízového manažmentu GŠ OS SR. Odnesením štátnej zástavy bol slávnostný nástup ukončený. Slávnostnej rozlúčky s rotujúcimi profesionálnymi vojakmi sa zúčastnil aj veliteľ Vzdušných síl OS SR generálmajor Ľubomír Svoboda, veliteľ Strategického centra krízového manažmentu GŠ OS SR plukovník gšt. Martin Michalko, hlavný poddôstojník OS SR štábny nadrotmajster Vladimír Beluš, primátor mesta Nitra pán Jozef Dvonč, zástupcovia klubov vojenských dôchodcov Nitra a Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov.

Protilietadlová raketová brigáda v Nitre pripravuje personál OS SR na plnenie úloh v misii UNFICYP už od roku 2009. Každoročne je atmosféra slávnostnej rozlúčky plná emócií, množstva želaní efektívneho plnenia mandátu mierovej misie a bezpečnostného návratu vyslaných vojakov.


Slávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v Nitre

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 13.09.2018
Čítanosť: 4303
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share