Preskocit navigáciu

Mikuláš v dk Kuchyňa


Mikuláš v dk Kuchyňa

Tento sviatok obľubujú najmä deti, ktoré na celom Slovensku od neho očakávajú množstvo sladkých darčekov vo svojich vyleštených čižmičkách alebo topánočkách pripravených pod oknami už od večera predchádzajúceho dňa. Rok, čo rok sa všetky deti, ale nie iba oni, tešia na 6.decembra.
Nádielka mikulášskych darčekov zavítala v sobotu 5. decembra 2009 aj medzi našich najmenších. Červené sane ťahané sobmi pre nedostatok snehu na Záhorí vymenil Mikuláš za lietadlo L-410. Spolu s ním prileteli aj jeho dvaja čerti, ktorí sa po zastavení lietadla ihneď rozbehli za čakajúcimi deťmi, a nechýbal ani dobrý anjel.
Na úvod všetkých prítomných srdečne privítal veliteľ dopravného krídla pplk. gšt. Ing. Jozef Takács, ktorý poprial všetkým veselého Mikuláša a deťom sladké darčeky.
Po príhovore začalo už to, na čo čakalo viac ako 100 detí. Každé jedno dieťa postupne dostalo príležitosť, aby Mikulášovi zaspievalo, zarecitovalo, alebo len sa mu posadilo na kolená a odpovedalo na jeho zvedavé otázky, či bolo dobré a či poslúchalo. No a potom prišiel ten vysnívaný okamih, dostali od Mikuláša balíček sladkostí. Stískali ho vo svojich rúčkach ako veľký poklad.
V závere Mikuláš poprial všetkým príjemné prežitie vianočných sviatkov a veľa darčekov pod stromčekom


Mikuláš v dk KuchyňaMikuláš v dk KuchyňaMikuláš v dk KuchyňaMikuláš v dk Kuchyňa

Autor: por. Ing. Zuzana Mitríková , Foto: npor. Ing. Daniel Brodzianský - Dátum: 08.12.2009
Čítanosť: 13399
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share