Preskocit navigáciu

Najvyššie vyznamenanie NATO pre príslušníka Ozbrojených síl SR


Najvyššie vyznamenanie NATO pre príslušníka Ozbrojených síl SR

Dňa 8. apríla 2010 si príslušník brigády velenia riadenia a prieskumu Zvolen rtn. Martin Boháč prevzal z rúk veliteľa vzdušných síl NATO gen. Rogera A. Bradyho vyznamenanie NATO Meritorious Service Medal. Toto vysoké ocenenie bolo po prvý krát udelené generálnym tajomníkom NATO Anders Fogh Rasmussenom príslušníkovi Ozbrojených síl SR. Rtn. Boháč pôsobil na Veliteľstve Vzdušných síl v Ramsteine od januára 2006 do februára 2009 na funkcii spravodajského analytika pre vzdušné operácie.

Vo svojom príhovore počas slávnostného ceremoniálu gen. Brady vyzdvihol zásluhy menovaného počas jeho pôsobenia na veliteľstve v Ramsteine, okrem iného aj jeho prínos v jednej z hlavných úloh veliteľstva, ktorou je ochrana vzdušného priestoru NATO.

Po ukončení ceremoniálu bol rtn. Boháč prijatý veliacim poddôstojníkom letectva Spojených štátov amerických v Európe CCM Pamelou A. Derrowovou, ktorá tak isto ocenila jeho prínos pri plnení úloh ostrahy vzdušného priestoru NATO a bol ňou uvedený do poddôstojníckej siene slávy letectva Spojených štátov amerických.


medmedmedmedff

Autor: šbnrtm. Helena PAVLÍKOVÁ , Foto: Veliteľstvo Air Force - Ramstein - Dátum: 13.04.2010
Čítanosť: 15157
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share