Preskocit navigáciu

Slávnostný vojenský ceremoniál ČS PSR


Slávnostný vojenský ceremoniál ČS PSR

V utorok 12. marca sa v priestoroch Duklianskych kasární uskutočnil slávnostný vojenský ceremoniál ČS PSR. Veliteľ čestnej stráže plukovník Andrej TVRDOŇ vyhodnotil plnenie hlavných úloh útvaru v predošlom období a poďakoval profesionálnym vojakom a zamestnancom útvaru za vzorné plnenie úloh, zabezpečenie štátnych protokolárnych aktivít pre úrad prezidenta SR a poprial im veľa síl a elánu do ďalšieho obdobia.

Hlavným bodom slávnostného vojenského ceremoniálu ČS PSR bolo udelenie ocenení- Pamätné mince prezidentky SR Zuzany ČAPUTOVEJ vybraným príslušníkom útvaru za príkladné plnenie služobných povinností pri zabezpečovaní prípravy a pri samotnej organizácii Benefičného plesu ČS PSR, ktorý sa uskutočnil 09. februára 2024.

 

Vyznamenaní príslušníci:
- plk. Ing. Andrej TVRDOŇ
- pplk. Ing. Marián MÄSIAR
- mjr. Mgr. Vladimír RAKOVIČ
- kpt. Mgr. Michal ŠVIKRUHA
- slob. Ondrej DUBNIČKA

Slávnostný vojenský ceremoniál pokračoval vyhlásením rozkazov náčelníka Vojenskej kancelárie prezidenta Slovenskej republiky generálmajora Ladislava DOVHUNA a zástupcu veliteľa ČS PSR podplukovníka Mariána MÄSIARA o udelení disciplinárnych odmien na písomný návrh veliteľa ČS PSR za príkladné plnenie služobných povinností, a to aj nad rámec týchto povinností pri zabezpečovaní prípravy a pri samotnej organizácii Benefičného plesu ČS PSR.

Z dôvodu splnenia podmienok úspešného absolvovania sústredeného výcviku nových príslušníkov útvaru z odbornej prípravy a tým získania spôsobilostí príslušníka ČS PSR sa vykonala na útvare nová tradícia a to slávnostného aktu Pasovania na odborníka čestnej stráže týchto absolventov sústredeného výcviku:
- voj. 2. st. Martin MAJLING
- voj. 2. st. Jakub DAUMER
- voj. 2. st. Richard DOLINIČ
- voj. 2. st. Vít ZAJAC


Slávnostný vojenský ceremoniál ČS PSR Slávnostný vojenský ceremoniál ČS PSR Slávnostný vojenský ceremoniál ČS PSR Slávnostný vojenský ceremoniál ČS PSR Slávnostný vojenský ceremoniál ČS PSR Slávnostný vojenský ceremoniál ČS PSR

Autor: kpt. Mgr. Dagmara ŠTEPÁNKOVÁ , Foto: slob. Miroslav ZJAN - Dátum: 12.03.2024
Čítanosť: 335
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share