Preskocit navigáciu

Výber najlepšieho vojaka a poddôstojníka Veliteľstva posádky Bratislava


Výber najlepšieho vojaka a poddôstojníka Veliteľstva posádky Bratislava
           Dňa 20.11.2018 vykonala komisia veliteľa Veliteľstva posádky Bratislava (VePBA) výber najlepšieho vojaka výcvikového roka 2018 z hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov. Najlepším vojakom hodnostnej kategórie mužstvo sa stal desiatnik Matej Hockicko, straší strážny 1. roty ČS OS SR a najlepším poddôstojníkom čatár Lukáš Kameniar, strážny špecialista 2. roty ČS OS SR. Komisia vyberala PrV podľa stanovených kritérií výberu a na základe zhodnotenia ich celoročnej práce. Hodnotené bolo plnenie úloh pri prezentácii OS SR na verejnosti (štátno-protokolárne akcie, pietne akty kladenia vencov, slávnostné nástupy, showprogram a pod.), ale aj účasť v kariérnych a odborných kurzoch, na cvičeniach, streľbách a samozrejme dôležité boli aj dosiahnuté výsledky v služobnom hodnotení a v preskúšaní z pohybovej výkonnosti. Ďalšími hodnotenými kritériami bolo aj plnenie povinností nad rámec funkčných povinností, záujem o službu v OS SR, zvyšovanie fyzickej a psychickej odolnosti v službe, ktorá síce nie je o cvičeniach vo výcvikových priestoroch OS SR, ale o plnení úloh v mnohých prípadoch počas dní štátnych sviatkov, pamätných dní ako aj o hodinách strávených cestovaním v autobuse po celom území Slovenska a aj v zahraničí.

           S vybranými najlepšími profesionálnymi vojakmi sa stretol veliteľ VePBA, plukovník Slavomír Milde. Za prítomnosti veliteľa ČS OS SR, veliaceho poddôstojníka VePBA a predsedu komisie im zablahoželal k dosiahnutým úspechom pri výbere, poďakoval im za kvalitne odvedenú prácu vo VR 2018 a poprial im veľa šťastia, pracovných a osobných úspechov. Vyjadril presvedčenie, že budú aj v nasledujúcom roku patriť k oporám ČS OS SR a budú príkladom ďalším príslušníkom útvaru pri šírení dobrého mena VePBA a OS SR na verejnosti doma a v zahraničí.

Výber najlepšieho vojaka a poddôstojníka Veliteľstva posádky BratislavaVýber najlepšieho vojaka a poddôstojníka Veliteľstva posádky BratislavaVýber najlepšieho vojaka a poddôstojníka Veliteľstva posádky BratislavaVýber najlepšieho vojaka a poddôstojníka Veliteľstva posádky BratislavaVýber najlepšieho vojaka a poddôstojníka Veliteľstva posádky BratislavaVýber najlepšieho vojaka a poddôstojníka Veliteľstva posádky BratislavaVýber najlepšieho vojaka a poddôstojníka Veliteľstva posádky Bratislava

Autor: nrtm. Stanislav LENDACKÝ , Foto: nrtm. Stanislav LENDACKÝ - Dátum: 22.11.2018
Čítanosť: 3802
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share