Preskocit navigáciu

Francúzi po roku opäť na pluku


Francúzi po roku opäť na pluku      V utorok 14. novembra 2023 prijal na pôde žilinského 5. pluku špeciálneho určenia (5. pšu) veliteľ pluku plukovník Peter Žochňák veľvyslanca Francúzskej republiky na Slovensku jeho excelenciu pána J. E. Pascal Le Deunff spolu s francúzskym vojenským pridelencom plukovníkom Jean-Charles Peltierom.
     Veľvyslanec Le Deunff sa v programe so slovenskými špeciálmi zoznámil s ich úlohami, poslaním, lokalitami nasadenia, pozrel si výstroj, výzbroj a prieskumné prostriedky pluku. Po prezentácii sa delegácia presunula k Pamätníku vojakom Síl pre špeciálne operácie, kde symbolickým položením venca spoločne vzdali poctu padlým kolegom.
     Na záver privítali delegáciu účastníci zdokonaľovacieho jazykového kurzu francúzskeho jazyka, ktorý aktuálne prebieha v priestoroch klubu 5. pšu.

Francúzi po roku opäť na plukuFrancúzi po roku opäť na plukuFrancúzi po roku opäť na plukuFrancúzi po roku opäť na plukuFrancúzi po roku opäť na plukuFrancúzi po roku opäť na plukuFrancúzi po roku opäť na plukuFrancúzi po roku opäť na plukuFrancúzi po roku opäť na plukuFrancúzi po roku opäť na pluku

Autor: príslušník 5. pšu , Foto: príslušník 5. pšu - Dátum: 15.11.2023
Čítanosť: 4635
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share