Preskocit navigáciu

Winter Military Skills Competition 2010


Winter Military Skills Competition 2010 Dňa 24. novembra 2010 bol deň, keď si mali možnosť porovnať svoje sily a vedomosti medzinárodné tímy zostavené z jednotlivých národných kontingentov a taktiež z veliteľstva misie UNFICYP na Cypre v rámci súťaže „Winter Military Skills Competition 2010“. Veliteľstvo misie UNFICYP do súťaže prispelo svojim tímom, ktorého členom bol aj rtn. Mgr. Peter OČENÁŠ, príslušník jednotky Force Military Police Unit (ďalej len FMPU).

Celá súťaž začala o 05,00 hod. cyperského času, kedy boli súťažiacim ešte raz vysvetlené pravidla súťaže. O 06,15 hod. Force Commander, Rear Admiral Cesar Maria Sanchez Debernardi odštartoval zvukovým znamením prvú disciplínu, ktorou bol vytrvalostný beh. Celá súťaž pozostávala z ďalších nasledovných disciplín: zborka-rozborka zbraní používaných inými národnými vojenskými kontingentmi v rámci misie UNFICYP spolu so streľbou, rozoznávanie techniky a hodností armád slúžiacich v rámci misie, veliteľské schopnosti pri prechode tímu cez simulované mínové pole, reakcia na incidenty, šoférovanie UN vozidiel v sťažených terénnych podmienkach a topografická príprava. Záverečnou disciplínou a vyvrcholením súťaže bola prekážková dráha, ktorá svojou náročnosťou kvalitne preverila psychické a fyzické možnosti každého súťažného tímu. Vyhodnotenie súťaže sa konalo skoro po dvanástich hodinách náročného súperenia medzi jednotlivými tímami.

Za príkladnú reprezentáciu Vojenskej polície aj za hranicami Slovenskej republiky patrí poďakovanie príslušníkovi Vojenskej polície, rtn. Petrovi OČENÁŠOVI, ktorý svojimi znalosťami a fyzickými výkonmi presvedčil nielen svojich tímových kolegov, ale aj medzinárodné publikum misie UNFICYP, že Slováci sa vedia ukážkovo popasovať so stanovenými úlohami, napríklad aj pri takejto medzinárodnej súťaži .

Winter Military Skills Competition 2010Winter Military Skills Competition 2010

Autor: RVP , Foto: UNFICYP - Dátum: 24.11.2010
Čítanosť: 25424
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share