Preskocit navigáciu

74. jesenné zasadanie NTG WG IT&ED


74. jesenné zasadanie NTG WG IT&ED
Dňa 21. septembra 2009 sa v Trenčíne v hoteli Tatra začalo 74. jesenné zasadanie NATO výcvikovej skupiny, pracovnej skupiny pre individuálny výcvik a rozvoj vzdelávania (NTG WG IT&ED – NATO Training Group Working Group on Individual Training and Education Developments).

Rokovanie zahájil predsedajúci p. Joseph Camacho krátkym príhovorom. Po úvodnom príhovore delegátov osobne privítal za VSVaP zástupca veliteľa brig. gen. Juraj Krištofovič. Po oficiálnom zahájení pokračoval v prezentácií o VSVaP pplk. Ing. Jozef Kotas.

Samotné rokovanie prebieha formou plenárneho zasadania podľa vopred schváleného programu. Člení sa na dve pracovné skupiny. Prvá pracovná skupina sa zaoberá výcvikom a vzdelávaním. Druhá pracovná skupina sa venuje rozšíreným distribučným vzdelávaním. Jedná sa hlavne o vzdelávanie s využitím moderných komunikačných prostriedkov akým je napr. internet, používanie počítačov na vzdelávanie atď..

Druhý deň rokovania vykonal prezentáciu za OS SR príslušník GŠ OS SR pplk. Ing. Marián Kurilla na tému „Slovak Armed Forces in NATO“.

Súčasťou pracovného rokovania sú aj kultúrne aktivity. Zasadanie uvedenej pracovnej skupiny je tak súčasne vojensko-odbornou, ako aj spoločensko-kultúrnou aktivitou prezentujúcou nielen ozbrojené sily „hostiteľa“, ale aj krajinu (región) a kultúru ako takú. Rokovanie pokračuje do 25. septembra 2009.

Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 2Fotopríloha 2Fotopríloha 2Fotopríloha 2Fotopríloha 3Fotopríloha 3Fotopríloha 3

Autor: - Dátum: 22.09.2009
Čítanosť: 89286
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share