Preskocit navigáciu

Certifikát „Mission Capable“ pre chemický prápor


Certifikát „Mission Capable“ pre chemický prápor
     V dňoch 18. až 20.apríla 2023 bola v priestoroch Centra výcviku Lešť úspešne vykonaná previerka bojovej pripravenosti jednotiek práporu rchbo pozemných síl zaradených do síl nižšej pripravenosti formou CREVAL.
      Príslušníci 2.multifunkčnej roty rchbo, veliteľstva a štábu 103.práporu rchbo plnili úlohy v súlade so spracovanou dokumentáciou. Počas veliteľsko-štábneho cvičenia s čiastočným vyvedením vojsk boli preverené najmä odborné spôsobilosti multifunkčnej roty rchbo pod velením nadporučíčky Kataríny Kravecovej a štábu 103.práporu rchbo so zameraním na komplexné plnenie opatrení RCHBO.
      Medzi najdôležitejšie úlohy previerky patrili - vykonanie úplnej dekontaminácie jednotiek mnohonárodnej bojovej skupiny SVK, odstránenie následkov havárie na železničnej stanici, ako aj ďalších úloh prieskumu pochodových osí, odberu vzoriek, havárie vrtuľníka a vyhodnocovania RCHB situácie. Všetky stanovené úlohy boli splnené.
      Samotnej certifikácie sa zúčastnili v pozícii pozorovateľov aj predstavitelia veliteľstva HQ NRDC-ITA „NATO Rapid Deployable Corps - Italy“. Počas záverečného nástupu veliteľ previerkového tímu podplukovník Ivan Petrík vyhodnotil certifikáciu a slávnostne odovzdal certifikát „Mission Capable“ veliteľom jednotiek.

Certifikát „Mission Capable“ pre chemický práporCertifikát „Mission Capable“ pre chemický práporCertifikát „Mission Capable“ pre chemický práporCertifikát „Mission Capable“ pre chemický prápor

Autor: major Marcel Uharček , Foto: Ing. Peter Sobek - Dátum: 03.05.2023
Čítanosť: 1066
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share