Preskocit navigáciu

Hĺbkový prieskum cvičil na skalách aj v budovách


Hĺbkový prieskum cvičil na skalách aj v budovách
     Rota hĺbkového prieskumu (ďalej len „rHPs“) absolvovala v termíne 12. – 16. júna 2023 výcvik v priestoroch CV Lešť. Hneď prvý deň sa skupiny rHPs zamerali v rámci odborno-taktickej prípravy na prekonávanie nebezpečných priestorov. Skupiny sa museli pomocou zlaňovacieho materiálu premiestniť po určených trasách v priestore Bralce v CV Lešť, kde si precvičili celkové zručnosti v lezení a zlaňovaní. Skupiny následne postupovali v diaľkovom presune, kde si precvičili sledovanie a zostavy pre presun.
      Jednotlivé skupiny pokračovali v sledovaní aj v nasledujúci deň. Skupiny museli odpozorovať nepriateľa, zistiť a vypočítať jeho presnú polohu a následne si precvičili hlásenia pre vyžiadanie nepriamej palebnej podpory.  Prieskum v zastavanej oblasti bola téma, ktorej sa venovali jednotlivé tímy pod vedením inštruktora v ďalších dňoch.
      V streleckých halách CV Lešť tímy prechádzali jednotlivé postupy a taktiku v rámci boja a presunu v zastavaných priestoroch. V rámci namodelovanej situácie si tímy pod velením svojich veliteľov precvičili aj starostlivosť o raneného v bojovom prostredí.

Hĺbkový prieskum cvičil na skalách aj v budováchHĺbkový prieskum cvičil na skalách aj v budováchHĺbkový prieskum cvičil na skalách aj v budováchHĺbkový prieskum cvičil na skalách aj v budovách

Autor: npor. Mgr. Jakub FENDEK , Foto: autor - Dátum: 26.06.2023
Čítanosť: 1015
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share