Preskocit navigáciu

Odborný zdokonaľovací kurz metodiky výcviku streľby z pištole


Odborný zdokonaľovací kurz metodiky výcviku streľby z pištole
     V dňoch 20. až 21. septembra 2021 absolvovali inštruktori Odboru špeciálneho výcviku (ďalej len „OdŠV“) CV Lešť odborný zdokonaľovací kurz metodiky výcviku streľby z pištole pod vedením Mgr. Ernesta NAGYA z ALFA SHOOTING ACADEMY.
     OdŠV sa po skúsenostiach z  predchádzajúcich kurzov s touto legendou slovenskej streleckej komunity tentoraz zameral na témy – metódy a formy progresívneho tréningu jednotlivca, metódy progresu suchým nácvikom a nácvik streľby z pištole zameraným na drilové cvičenia na kontrolu mieridiel, zdokonalovanie dvojrán na rôzne vzdialenosti a strelbu spoza okien. Počas dvoch dní výcviku všetci strelci zaznamenali výrazný osobný progres vďaka neustálemu vyhodnocovaniu každého detailu inštruktorom a pravidelnému meraniu výsledkov v každej streleckej úlohe.
     Mgr. Ernest Nagy zároveň poskytol inštruktorom OdŠV cenné rady v čom sa jednotlivé situácie odlišujú náročnosťou alebo spôsobom riešenia vo vzťahu k súťažnej forme praktickej streľby a aké zásady by mal mať vyvážený strelecký pretek.
     Záverom kurzu vyjadrili inštruktori OdŠV záujem naďalej pokračovať v spolupráci s ALFA akadémiou v oblasti výcviku a metodickej pomoci pri príprave a tvorbe konceptov výcviku v CV Lešť.

Odborný zdokonaľovací kurz metodiky výcviku streľby z pištoleOdborný zdokonaľovací kurz metodiky výcviku streľby z pištoleOdborný zdokonaľovací kurz metodiky výcviku streľby z pištoleOdborný zdokonaľovací kurz metodiky výcviku streľby z pištole

Autor: mjr. Ing. Juraj ANTOL - CV Lešť , Foto: archív CV Lešť - Dátum: 24.09.2021
Čítanosť: 1589
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share