Preskocit navigáciu

Kurz prežitia pre príslušníkov OS SR


Kurz prežitia pre príslušníkov OS SR
     V dňoch od 19. - 30.06.2023 sa pod vedením inštruktora SERE, rtm. Jána Englera (Odbor špeciálneho výcviku CV Lešť), externého pomocného inštruktora čat. Petra HANCSOVSZKÉHO (21.mpr) uskutočnil dvojtýždňový kurz prežitia pre príslušníkov OS SR.
     Kurz pozostával z prvej, teoreticko – praktickej časti, počas ktorej účastníci absolvovali prednášky a praktické ukážky z tém prežitia (orientácia v neznámom priestore, použitie núdzového vybavenia,  budovanie prístreškov pre krátkodobé, či dlhodobejšie prežitie, zaobstaranie stravy, filtrácia vody), ako aj z problematiky únikov, protisledovacích opatrení vrátane použitia služobných psov v rámci ktorej účastníci absolvovali prednášku a praktickú ukážku príslušníka Centra výcviku a kynológie VP Vlkanová – Hronsek.
     Záverečné cvičenie zahŕňalo presun, prekonávanie prírodných prekážok, zasadenie do priestoru a preukázanie naučených techník k zaisteniu prežitia v krízovej situácii. Kurz úspešne absolvovalo 7 príslušníkov OS SR.

Kurz prežitia pre príslušníkov OS SRKurz prežitia pre príslušníkov OS SRKurz prežitia pre príslušníkov OS SRKurz prežitia pre príslušníkov OS SRKurz prežitia pre príslušníkov OS SRKurz prežitia pre príslušníkov OS SRKurz prežitia pre príslušníkov OS SRKurz prežitia pre príslušníkov OS SRKurz prežitia pre príslušníkov OS SRKurz prežitia pre príslušníkov OS SRKurz prežitia pre príslušníkov OS SR

Autor: npor. Kristína BUČÍKOVÁ, PhDr. – CV Lešť , Foto: OdŠV - Dátum: 03.07.2023
Čítanosť: 1385
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share